INFORMATIE

Nog nooit gebruikt gemaakt van een Bed & Breakfast? Dan kunt u via deze pagina alvast genieten van alle video’s en activiteiten die wij voor u hebben verzameld. Heeft u reeds van een B&B Cadeaukaart gebruik gemaakt, dan bent u van harte welkom om foto’s en/of films met ons te delen. U kunt het geheel mailen naar het volgende adres: info@giftcardsinternational.nl 

B&B Watertoren Lutten

B&B Watertoren Lutten

B&B Boerderij Honswijck

B&B Oosterpark

B&B Drentse Krent

B&B Aquamarijn

B&B Posthoorn Lodge

B&B De Zilveren Maan

De Bed & Breakfast Cadeaukaart is geschikt voor liefhebbers van wandelen, fietsen, avontuur, cultuur, stedentrips, varen, motorrijden, paardrijden, wintersport of lekker zonnen aan het zwembad/strand. Hieronder treft u ter inspiratie enkele voorbeelden:

Wandelroutes in Nederland of in het buitenland

Het Pieterpad is de bekendste lange afstand wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van ongeveer 492 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Er zijn uiteraard meer wandelroutes die door heel Nederland lopen, dus is er voor elk wat wils. In het buitenland kunt u natuurlijk ook hele mooie en avontuurlijke wandelroutes volgen, onder andere in Schotland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Hongarije, Italië en Duitsland. Gaat u voor een meerdaagse tocht, dan kunt u voor de overnachtingen gebruik maken van een Bed & Breakfast, waar gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop staan. Plan uw route en kijk bij welke B&B u de ontvangen Cadeaukaart kunt gebruiken.

Ontspanning in Nederland of in het buitenland

Als het leven druk is, dan kan het lastig zijn om rust te vinden. Ontspanning is nodig om lichaam en geest te laten herstellen van inspanning. Iedereen heeft zijn eigen manier om dit te bereiken, via lopen, mediteren of fietsen, maar u kunt ook kiezen om lekker aan het zwembad of strand te gaan liggen bij één van onze aangesloten Bed & Breakfasts in Nederland of in het buitenland. In een oase van rust kunt u lekker bijkomen, zodat u fris en uitgerust weer aan de slag kunt.

Fietsroutes in Nederland of in het buitenland

Nederland is een echt fietsland, met veilige, comfortabele fietspaden, lekker vlak en u fietst zo van het ene landschap naar het andere. Een mooie fietsroute vinden is heel eenvoudig. Men heeft in Nederland ruim 30.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes uitgezet. Nergens ter wereld rijden er zoveel fietsers rond op een zo’n klein gebied. Ongeacht waar u gaat fietsen, in Nederland of in het buitenland, door gebruik te maken van de fiets, komt u dichter bij de cultuur en de bevolking. Op deze wijze kunt u de omgeving beter beleven en van nabij zien dan vanuit een auto. Het vergt uiteraard een goede conditie en het is gezond. Fietst u een meerdaagse tocht, dan kunt u voor de overnachtingen gebruik maken van een Bed & Breakfast die bij ons aangesloten is, waar gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop staan. Plan uw route en kijk op de site bij welke B&B u de ontvangen Cadeaukaart kunt gebruiken.

Op avontuur in Nederland of in het buitenland

Bent u graag in beweging en op zoek naar avontuur in combinatie met een overnachting bij een Bed & Breakfast, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u paardrijden, varen (zeilen), abseilen, raften, mountainbiken, kitesurfen, de buurt verkennen op een scooter of simpelweg naar een pretpark, dat is bij ons allemaal mogelijk. Zoals u inmiddels heeft begrepen is een Bed & Breakfast niet meer dat oubollige verblijf van vroeger. Het doet tegenwoordig niet onder voor een hotel. Het verschil is dat u bij een B&B persoonlijke aandacht krijgt en geen nummer bent. Heel vaak kunt u ter plekke van een activiteit genieten of anders in de buurt van uw verblijf. Dit geldt uiteraard ook voor alle Bed & Breakfasts in het buitenland, waar u kunt kiezen voor een actief verblijf in plaats van niets doen aan het zwembad of anders een combinatie van beiden.

De Van Gogh Tour in Nederland of in het buitenland

Van Gogh heeft gedurende zijn leven voornamelijk in Nederland, België & Frankrijk geleefd en gewerkt met in zijn jonge jaren een uitstapje naar Engeland. In de 37 jaar dat hij heeft geleefd, is hij maar 12 jaar schilder geweest. In deze korte periode heeft Van Gogh meer dan 200 schilderijen en meer dan 400 tekeningen geproduceerd. Gelukkig zijn de meeste werken door de familie bewaard en in 1962 aan de Nederlandse staat overgedragen. Hiermee werd de grondslag gelegd voor het Amsterdamse Van Gogh Museum, dat op 2 juni 1973 werd geopend. In Europa is zijn werk op de volgende locaties te bewonderen:

   • Kröller Müller, Otterlo
   • Van Gogh Museum, Amsterdam
   • Rijksmuseum, Amsterdam
   • Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
   • Noordbrabants Museum, ‘s-Hertogenbosch
   • Musée d’Orsay, Parijs
   • Musée Rodin, Parijs
   • Louvre, Parijs

Naast de musea heeft u ook de mogelijkheid om in Nederland locaties te bezoeken waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Zoals het :

  • Van Gogh Huis Drenthe (1883) => Gevestigd te Nieuw-Amsterdam is dit het enige huis in Nederland, dat voor publiek toegankelijk is, waar u kunt zien hoe Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Via een rondleiding zullen zij u het één en ander over zijn leven vertellen en de geschiedenis van dit unieke gerestaureerde pand. Het is namelijk ingericht zoals het toen in 1883 heeft uitgezien.
  • Van Gogh Village Brabant (1883 – 1885) =>  Op deze locatie in Nuenen kunt u Van Gogh leren kennen als mens en zijn ontwikkeling volgen tot wereldberoemd kunstschilder. Daarnaast zijn er buiten maar liefst 23 locaties die aan Van Gogh herinneren, waarvan er 14 door hem zijn geschilderd of geschetst.

U kunt het geheel ook via de Van Gogh fietsroute bezichtigen. Deze is dit jaar uitgeroepen tot de Europese fietsroute van het jaar. Een deel van de route heeft iets bijzonder, namelijk duizenden fonkelende steentjes -als fragmenten van het Van Gogh schilderij The Starry Night- die in het asfalt zijn verwerkt. Overdag nemen ze licht op en geven het ’s avonds weer af. De totale route is 335 km en is verdeeld over vijf etappes. Er is ook een grotere variant, vanuit Nuenen via Antwerpen en Brussel, naar Parijs. In totaal 900 km aan fietsroute in een periode van 12 dagen.  In 1885 besloot Van Gogh naar Antwerpen te verhuizen, waar hij woonde aan de Lange Beeldekenstraat. De stad heeft de Van Gogh route gecreëerd, zodat u op een ontspannen wijze alle belangrijke locaties kunt bezichtigen. Dit geldt ook voor Brussel, waar hij twee keer heeft gewoond. In 1886 verlaat Van Gogh België om in Parijs bij zijn broer Theo te gaan wonen aan de Rue Lepic 54 in Motmartre. Hier kunt u uiteraard ook de Van Gogh route volgen en alle belangrijke locaties bezichtigen. Uiteindelijk vertrok Van Gogh in 1888 naar het Zuid-Franse Arles in de Camargue. Hij woonde daar in het gele huis op de Place Lamartre. Vincent was zeer productief en werkte in de omgeving van Arles aan talrijke schilderijen en tekeningen. Net als in de andere steden kunt u hier ook de Van Gogh route volgen. Uiteindelijk is Van Gogh in Auvers-sur-Oise, net boven Parijs, op 30 juli 1890 gestorven. 

De Bed & Breakfast Cadeaukaart kunt u overal gebruiken, aangezien we in Nederland, België en Frankrijk zijn vertegenwoordigd. Mocht u meerdere plekken tegelijk willen bezoeken, dan kunnen wij voor u het vervoer regelen, zowel in Nederland als in het buitenland. Dat kan zijn een fiets, huurauto, taxi, bus of privévliegtuig. Deze laatste optie kan zeer interessant zijn, mocht u in een korte tijd enkele steden in Europa willen bezoeken. Het voordeel van dit vervoermiddel is, dat u niet op de internationale vliegvelden landt, maar op de lokale vliegvelden dichtbij uw gekozen locatie. Hierdoor verliest u weinig tijd van uw kostbare vakantie. Combinaties met andere attracties zoals de Kinderdijk, Giethoorn, enz. zijn uiteraard mogelijk. Voor een offerte gelieve uw wensen via een e-mail aan ons kenbaar te maken.

Vincent van Gogh
Vincent van Gogh 1853 – 1890

Ophaalbrug in Nieuw-AmsterdamOphaalbrug in Nieuw-Amsterdam 1883

Het Kerkje in Nuenen Het Kerkje in Nuenen

Verlichte fietspad Van Gogh Verlichte fietspad met als thema The Starry Night

Stedentrip in Nederland of in het buitenland

De Bed & Breakfast Cadeaukaart kunt u ook aan iemand geven, die graag in het weekend of tijdens de vakantieperiode steden bezoekt. Ideaal om er eens lekker een paar dagen tussenuit te gaan en te verblijven in een B&B in de stad. Bent u gek op shoppen, musea bezoeken of u wilt van een terrasje genieten, alles is mogelijk. Naast de grote steden is het ook interessant om de kleinere plaatsen aan te doen. Vaak is daar ook het een en ander te beleven, zoals een bezoek aan het Geopark de Hondsrug, dat zich uitstrekt van Groningen tot Coevorden of even varen in Giethoorn, dat ook het kleine Venetië van Nederland wordt genoemd. Voor de steden in het buitenland geldt eigenlijk hetzelfde, want Parijs, Barcelona, Brussel, Milaan, Boedapest, enz., moet men een keer gezien hebben, maar daarbuiten zijn er ook parels, die wachten om ontdekt te worden.

Varen in Nederland of in het buitenland

Als u wilt ontspannen en tegelijk de lokale cultuur in u wilt opnemen, dan is varen één van de bijzondere Bed & Breakfast vakanties. U kunt namelijk zelf bepalen waar u wilt stoppen om de omgeving te ontdekken en te overnachten. In Nederland hebben wij zeer mooie vaarroutes, zoals bijvoorbeeld de Elfstedentocht, waar u door het Friese landschap en de bijhorende dorpjes vaart, net als de schaatsers in de winter. U kunt uiteraard ook kiezen voor Giethoorn of de Biesbosch, maar het buitenland is ook een optie, waar de schoonheid van Europa’s prachtige rivieren, kanalen en meren u zullen verbazen. De keuze is breder dan u denkt, want u kunt in België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Engeland, Ierland en Schotland terecht. Vaart u een meerdaagse route, dan raden wij u aan om voor de overnachtingen gebruik te maken van een Bed & Breakfast, die bij ons is aangesloten en waar gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop staan. Plan uw route en kijk op onze site bij welke B&B u de ontvangen Cadeaukaart kunt gebruiken.

Wintersport in het buitenland

De liefhebbers van wintersport verheugen zich op de wintermaanden, want dan is het weer tijd om er op uit te trekken. Indien u een Bed & Breakfast Cadeaukaart heeft ontvangen, dan raden wij u aan om gebruik te maken van de locaties, die zich bij ons hebben aangesloten. We hebben op dit moment voor u de volgende wintersportbestemmingen: Schotland, Oostenrijk, de Franse Pyreneeën en de Alpen. Ieder locatie heeft zijn eigen charme en de daarbij behorende faciliteiten. De keuze is aan u!

Motorroutes door heel Europa

Motorrijden is vrijheid. U kunt uiteraard een route plannen of gewoon kijken waar de weg u brengen zal. Er zijn in Nederland en door heel Europa hele mooie routes, waarvan vele misschien nog niet ontdekt zijn. In Nederland hebben we, net als bij het varen, een hele bijzondere route, namelijk de Elfstedentocht. Met de motor kunt u 200 km door het Friese landschap rijden oftewel elf Friese steden. Mocht u in Nederland alles hebben gezien, dan kunt u ook kiezen voor een route in het buitenland, bijvoorbeeld door de Oostenrijkse bergen, het mooie Hongaarse landschap of de zeer bijzondere Schotse Hooglanden. Rijdt u een meerdaagse route, dan kunt u voor de overnachtingen gebruik maken van een Bed & Breakfast, die bij ons aangesloten is en waar gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop staan. Plan uw route en kijk op onze site bij welke B&B u de ontvangen Cadeaukaart kunt gebruiken.

Paardrijden in Nederland of in het buitenland

Is uw passie paardrijden, dan bent u bij ons aan het goede adres. We hebben meerdere Bed & Breakfasts, die bij ons aangesloten zijn, waar u uw paard mee kunt nemen of anders ter plekke kunt huren. Bij de andere B&B’s is het mogelijk om een paard te huren bij een manege in de buurt. Dit geldt uiteraard ook voor onze buitenlandse B&B’s.

Onlangs aangesloten