Chalet Solneige

Chalet Solneige: in de winter ski chalet, in de zomer walhalla voor fietsers.

Chalet Solneige is een sfeervol chalet in Vaujany, vlakbij Alpe d’Huez in de Franse Alpen. Het is een karakteristieke boerderij die is omgebouwd tot een groot chalet met comfortabele kamers en appartementen. In totaal is er plaats voor 28 personen.

Op de begane grond hebben we een prachtige ruime lounge met gewelfd plafond, heerlijke luie banken, een open haard, en een lange eettafel. Wij verzorgen voor onze gasten een uitgebreid ontbijt, een afternoon tea en een 3- of 4- gangen diner. Aan de lange tafel eten we met al onze gasten samen in de vorm van een « table d’hôtes ». Een gezellige sfeer, veel internationale gasten, alle talen door elkaar en een voortreffelijke keuken zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke avond. In de zomer eten we vaak aan de grote tafel in de tuin.

De tuin is trouwens een heerlijke plek om te luieren, een boek te lezen, of te helpen bij de pruimenoogst. Er is een jacuzzi die het hele jaar door gebruikt kan worden door onze gasten.

De omgeving van Chalet Solneige is het walhalla voor fietsers: veel  bekende Alpencols uit de Tour de France liggen letterlijk om de hoek : Alpe d’Huez, Croix de fer, Lautaret, Galibier …. En we weten nog veel meer mooie tochten.

Ook voor wandelaars zijn er veel mogelijkheden. En wat te denken van Via Ferrata, kayakken op het meer, windsurfen voor beginners, canyoning, parapente, paardrijden….

‘s Winter ligt het skigebied van Alpe d’Huez/grand domaine in de achtertuin. Met veel mooie blauwe en rode pistes een geweldig gebied voor een familievakantie, maar ook voor de zeer ervaren skiërs zijn er genoeg uitdagingen voor een week: de langste zwarte afdaling van Europa en de beruchte « tunnel ».

Contactinformatie

Chalet Solneige

Lieu de Pourchery

F-38114 Vaujany

00 33 (0) 476 798818

solneige@wanadoo.fr

www.solneige.com